Naar Dorcas.nl
Dorcas winkelAalsmeer

Help Dorcas Helpen

Word donateur Word donateur
Kom in actie voor de allerarmsten! Doneer online of bel 0228 59 59 00

Over Dorcaswinkel Aalsmeer

De Dorcaswinkel in Aalsmeer is al meer dan 12½ jaar een groot succes. De winkel is in die periode behoorlijk gegroeid en is nu te vinden in twee grote panden met daartussen een flinke parkeerplaats. En ondanks deze ruime parkeergelegenheid wil het regelmatig gebeuren dat de parkeerplaats vol is.

LET OP!!! PARKEREN OP DE WEG IS NIET TOEGESTAAN EN ER WORDEN DAAR REGELMATIG BOETES VAN €99 VOOR UITGESCHREVEN!

Het pand aan de linkerkant van de parkeerplaats heeft twee verdiepingen en zo'n 3000 m2 winkeloppervlak, aan de anderde kant van de parkeerplaats is er een loods van ongeveer 1500 m2 waar de meubelen en het witgoed verkocht worden.

Enkel speciale stukken en speciale boeken worden via marktplaats aangeboden. (zie de links rechts)

In de beide panden worden artikelen verkocht die niet geschikt zijn voor de hulpverlening in het buitenland. Zoals boeken, speelgoed, serviesgoed, kleding, meubelen, elektrische apparatuur en nog veel meer. Het gaat om spullen die worden ingebracht omdat ze overbodig zijn geworden. Weggooien is vaak jammer en in de winkel krijgt het nog een tweede kans, bovendien wordt er een goed doel mee gesteund.

Doordat de winkel alleen door vrijwilligers wordt gerund worden de kosten laag gehouden. Bestuur, winkelpersoneel, kledingsorteerders, chauffeurs en de prijsploeg, allen geven een deel van hun vrije tijd voor dit goede doel.

De netto opbrengst van de winkel komt geheel ten goede aan de projecten van Dorcas Hulp en Ontwikkeling. Het gaat dan om noodhulp, sociale hulp, structurele hulp en financiële adoptie. Dorcas heeft in samenwerking met plaatselijke partnerorganisaties meer dan 175 projecten in zo'n 17 landen in Oost-Europa en Afrika. Daar bieden ze hulp aan de allerarmsten. (De projecten die de winkel financiert staan onder het tabblad "Projecten" op deze site).

Naast de inbreng in de winkel staan er in Aalsmeer en Kudelstaart kledingbakken van Dorcas. Daarin kan iedereen schone en onbeschadigde kleding doen. Deze kleding wordt gebruikt voor de hulpverlening en de nog modische kleding wordt in de winkel verkocht.

U kunt Dorcas helpen door uw overbodig geworden kleding en gebruiksartikelen tijdens openingstijden bij de winkel af te geven. Deze spullen moeten vanzelfsprekend wel schoon en heel zijn. Natuurlijk helpt u ook als u in de winkel iets komt kopen!

 

 

 

 

Bijbehorende Foto's

img0547
img0565
img0568
img0573
img0493
img2897
img2896
img0511
Rekeningnummer NL04 RABO 0106 2500 00 | KvK-nummer 41236410 | Disclaimer